• Welkom bij

    Soda Brasserie & Café

    Soda Brasserie Café OPEN 7 op 7
    DE OPENINGUREN van Soda brasserie & Soda Café
    Maandag tot zondag van 11u45 uur tot ……. uur doorlopend - Brasserie keuken van 11u45 tot 14:00 & 18u00 tot 22u00
    Op donderdag, vrijdag & zaterdag werken we in twee shiften ‘s avonds… zijnde:
    EERSTE SHIFT: Aankomen tussen 18u00 & 18u30. Tafel dient vrij te zijn tegen 20 uur voor de tweede shift...TWEEDE SHIFT: Vanaf 20:15. Sluiting Soda Brasserie Café om …. Zaterdagmiddag is Soda Brasserie gesloten, Soda Café open vanaf 16 uur. Soda Brasserie om 18 uur. Reservaties kunnen dagelijks vanaf 10 uur, op zaterdag vanaf 12 uur op 09/245 02 60



    Reserveer Online Onze Lunches
  • Ontdek ons

    Zomerterras

    Soda Brasserie Café OPEN 7 op 7
    DE OPENINGUREN van Soda brasserie & Soda Café
    Maandag tot zondag van 11u45 uur tot ……. uur doorlopend - Brasserie keuken van 11u45 tot 14:00 & 18u00 tot 22u00
    Op donderdag, vrijdag & zaterdag werken we in twee shiften ‘s avonds… zijnde:
    EERSTE SHIFT: Aankomen tussen 18u00 & 18u30. Tafel dient vrij te zijn tegen 20 uur voor de tweede shift...TWEEDE SHIFT: Vanaf 20:15. Sluiting Soda Brasserie Café om …. Zaterdagmiddag is Soda Brasserie gesloten, Soda Café open vanaf 16 uur. Soda Brasserie om 18 uur. Reservaties kunnen dagelijks vanaf 10 uur, op zaterdag vanaf 12 uur op 09/245 02 60



about-elements1
about-elements2
about-elements3

Het Soda Verhaal

Over Ons

The place to be for brasserie cuisine, grillades, drinks and enjoyment.

In maart 2013 hebben wij, Christophe Vanderlinden en Nancy De Groote, de grote stap gezet om naast ons café ook een brasserie te openen. Wat een kleinschalig avontuur leek is nu intussen uitgegroeid naar een brasserie met 2 verdiepingen en 2 verwarmde outdoor terrassen. Intussen bestaat ons café reeds 19 jaar en onze brasserie 8 jaar. Op naar een gezond 2022 met een 20-jarige viering in het vooruitschiet! We worden dus stilletjes aan "ervaren anciens" in het horecamilieu. We kijken er alvast naar uit om jullie, samen met ons schitterend team, te mogen verwelkomen.

chef

Elke weekdag van 11u45 tot 14u15

Weeklunch

Van maandagmiddag tot en met vrijdagmiddag bieden wij u een kwaliteitsvolle lunch aan. Voor foto impressies kan u in onze galerij terecht. Heeft u niet veel tijd over de middag dan vermeldt u dat u voor de quick lunch komt. Wij garanderen u dat u binnen de 45 minuten bediend bent. Wekelijkse keuze van voorgerechten & hoofdgerechten + koffie of thee : 25€ (tenzij supplement voor bepaalde gerechten)

LUNCH VAN MAANDAG 18 TOT VRIJDAG 22 OKTOBER

AUTUMN LEAVES FALLING

ITALIAN MARE SALAD (+3€)
Kort gebakken Sint-Jakobsnoten salade met gnocchi « meunière »
Parmezaan | Rucola | Peterselie
of
AN EGG IN SOUP
Waterkerssoep met citroengras & gepocheerd ei
Kokos | Gember | Look | Kurkuma
of
RIZ”ZOT”EAU
Smeuïge risotto met Broccoli
Ui | Ansjovis | Citroen | Bladpeterselie | Gorgonzola
of
THE WORLD IS MY OYSTER
Vijf oesters op twee wijzes: natuur (+4€) of gegratineerd in de oven ‘Fine Champagne’ (+8€)

SAUERKRAUT (2€)
Choucroute d’Alsace met gekookte boteraardappel
Zuurkoolspek | Frankfurter worst | Bacon | Hamlap | Laurier | Kruidnagel
of
BOUDIN « NOIR »
Ambachtelijke zwarte pens « by Dierendonck Butchery | Atelier » met al even ambachtelijke appelmoes van Lerouge (Zevergem) & peterselieaardappel
of
PASTA BASTA - MAC’N’CHEESE TWISTED
Macaroni gegratineerd in de oven met Taleggio kaas | Pancetta | Bloemkool
of
(UN)FALL FISH
Koolvishaas met pistousaus van getomateerde courgette | paprika | basilicum & Parelcouscous
of
GENTSE TOUCH (+4€)
Ossenhaas by Dierendonck Butchery Atelier met een Gentse romige Jack Daniel’s & Tierentyn mosterdsaus | Broccoli | Gebakken krieltjes met tym

Reserveren
special-menu-icon

LUNCH VAN MAANDAG 25 TOT VRIJDAG 29 OKTOBER

« HERFST KLASSIEKERS »

EEN WILD TRIOOTJE (+2€)
Dierendonck’s ambachtelijke degustatie van wild paté
Hertenkalf | Fazantenpaté | Hazenpaté met chef’s aangepaste garnituren & chutney
of
FALL SOUP
Savooikoolsoep met bonen & spek
Ui | Look | Rozemarijn | Geschaafde Parmezaan
of
SLICKY SHELLFISH
Escargot’s « Bourguignonne » met Franse baguette
of
EEN TOARTJE @ NOON
Rodekool-uientaart met tijm
Kwark | Honing | Rodewijnazijn | Kruidnagel | Walnoot | Room | Maïs | Ei
of
THE WORLD IS MY OYSTER
Vijf oesters op twee wijzes: natuur (+4€) of gegratineerd in de oven ‘Fine Champagne’ (+8€)

LEAVES FALLING - AUTUMN IS IN TOWN

BELGIAN CUISINE CLASSIC
Gentse stoverij van “West-Vlaams rood” rundsvlees met donker bier van Westmalle en rood Lindemans kriek bier | Ambachtelijke appelmoes van “Lerouge” (Zevergem) & handgeschilde frites | Huisbereide mayo
of
PRINCE ORLOFF
Orloffgebraad met winterse groentjes van sperziebonen in een spekjasje & gebraiseerd witloof | Aardappelkroket | Champignonsaus
of
DE BURGER(IJ) SAMURAI SALMON
Fish burger van Atlantische zalm Japanese style | Pommes allumettes | Herfstsalade
De Burger: Gari (Ingelegde gember) | Chuka kuki wakame | Bieslook | Pijpajuin | Huisbereide wasabi mayonaise | Licht geroosterde sezam | Parmaham
of
WIT’LOF’ FROM BELGIUM
Hespenrolltjes gegratineerd in de oven met aardappelpuree
of
COW OF THE WEEK (+3€)
Gestoofd rundergebraad van « Wit-Blauw » met glühweinjus | Aardappelnootjes | Witloofsaladde

Reserveren
special-menu-icon

Grilled & served as it should

Dierendonck's dry-aged beef menu

proef de unieke smaak van gerijpt vlees, gegrild op ons houtvuur. Naast de Chateaubriand van West-Vlaams rood krijgen we wekelijks drie à vier racks gerijpt rund binnen, eigenhandig geselecteerd door Hendrik. De selectie varieert: Spaanse Frisona of Rubia Gallega, Franse Aubrac, Charolais, Boeuf Normande, Parthenaise, Schotse Aberdeen Black Angus, Hereford Tomahawk, Italiaanse Chianina, Marchigiana, Flaminio...

Per één persoon (+- 400gr) / Cote à l'os per 2 personen (1 à 1,2kg)

Raadpleeg hier onze allergenenkaart.

Soul Gantois Music Bar

Soda Café

Laat je hier vooral meeslepen door de zalige stemmen van Jacques Brel, Nina Simone, Louis Armstrong en ook de schitterende seventies topartiesten zoals Led Zepplin, Pink Floyd, Creedence Clearwater Revival etc. of kom en geniet van onze live optredens. Zo waren er in het verleden reeds Bruno Brel, Roland en Steven De Bruyn, Derek, Kathleen Vandenhoudt en talrijke andere artiesten die het beste van henzelf kwamen geven. Soda straalt muziek uit!

Het café is 7 op 7 open vanaf het openingsuur van 11u doorlopend tot... Wij bieden een uitgebreide selectie whisky’s, gin, streekbieren en aangename betaalbare wijnen. Bieren van het vat worden bij ons getapt volgens de regels van de kunst. Geen hoofdpijn kunnen wij u de volgende dag niet garanderen, maar het zal toch niet aan onze dranken liggen!

Place de la petanque

Ons Terras

Bij mooi weer kan u genieten van ons zonovergoten verwarmd zuidersgericht terras met twee petanquepistes: vandaar "Place de la pétanque". Bij het genieten van een lekker glaasje rosé, ricard of alcoholvrije cocktail krijgt u meteen een instant vakantiegevoel. Sinds deze zomer hebben wij ook een overdekte patio zodat u bij warme dagen de schaduw kunt opzoeken. Vergeet zeker niet te reserveren want de plaatsen buiten zijn gegeerd in de zomermaanden.

Aan de straatkant is er een tweede verwarmd terras waar gewoonlijk de drankjes geserveerd worden met de nodige "sharings" & ambiance. Café "Place m'as-tu vu" zeg maar! Geniet alvast van beide terrassen conform aan de COVID maatregelen met social distancing van 1,5m afstand tussen de tafels van maximum 4 personen!

Reserveren

Soda Café en Brasserie

Agenda

Soda Brasserie en Café Impressies

Galerij

  • Alle
  • Brasserie
  • Café
  • Lunch
  • Ons Team
Image
LUNCH
Image
LUNCH
Image
BRASSERIE
Image
CAFE
Image
LUNCH
Image
LUNCH
Image
TEAM
Image
LUNCH
Image
CAFE
Image
BRASSERIE
Image
LUNCH
Image
BRASSERIE
Image
LUNCH
Image
LUNCH

Makkelijk via onze tablebooker module

Een tafel reserveren

7 dagen op 7 (behalve zaterdagmiddag):
11u45 tot 14u15 en 18u00 tot 22u00

Contact

SODA BRASSERIE & CAFÉ

Openingsuren Brasserie & Café

Soda Brasserie Café OPEN 7 op 7 DE OPENINGUREN van Soda brasserie & Soda Café Maandag tot zondag van 11u45 uur tot ……. uur doorlopend - Brasserie keuken van 11u45 tot 14:00 & 18u00 tot 22u00 Op donderdag, vrijdag & zaterdag werken we in twee shiften ‘s avonds… zijnde: EERSTE SHIFT: Aankomen tussen 18u00 & 18u30. Tafel dient vrij te zijn tegen 20 uur voor de tweede shift...TWEEDE SHIFT: Vanaf 20:15. Sluiting Soda Brasserie Café om …. Zaterdagmiddag is Soda Brasserie gesloten, Soda Café open vanaf 16 uur. Soda Brasserie om 18 uur. Reservaties kunnen dagelijks vanaf 10 uur, op zaterdag vanaf 12 uur op 09/245 02 60

Contact info

Grote Steenweg 92 - 9840 Zevergem

+32(0)9/245.02.60