• Welkom bij

    Soda Brasserie & Café

    OPEN 6 op 7 - DE OPENINSGUREN van Soda Brasserie & Soda Café.
    NIEUWE OPENINGSUREN: Zondag tot vrijdag van 12u00 tot …uur. Soda Café doorlopend - Brasserie keuken van 12u00 tot 14:00 & 18u00 tot 22u00. GESLOTEN op zaterdag!
    Op donderdag & vrijdag werken we in twee shiften ‘s avonds… zijnde:
    EERSTE SHIFT: Aankomen tussen 18u00 & 18u30. Tafel dient vrij te zijn tegen 20 uur voor de tweede shift...TWEEDE SHIFT: Vanaf 20:15 tot sluiting Soda Brasserie Café om …. Zaterdag gesloten.

    Reservaties kunnen dagelijks vanaf 10u30, op zaterdag vanaf 13 uur op 09/245 02 60




    Reserveer Online Onze Lunches
  • Ontdek ons

    Zomerterras

    OPEN 6 op 7 - DE OPENINSGUREN van Soda Brasserie & Soda Café.
    NIEUWE OPENINGSUREN: Zondag tot vrijdag van 12u00 tot …uur. Soda Café doorlopend - Brasserie keuken van 12u00 tot 14:00 & 18u00 tot 22u00. GESLOTEN op zaterdag!
    Op donderdag & vrijdag werken we in twee shiften ‘s avonds… zijnde:
    EERSTE SHIFT: Aankomen tussen 18u00 & 18u30. Tafel dient vrij te zijn tegen 20 uur voor de tweede shift...TWEEDE SHIFT: Vanaf 20:15 tot sluiting Soda Brasserie Café om …. Zaterdag gesloten.

    Reservaties kunnen dagelijks vanaf 10u30, op zaterdag vanaf 13 uur op 09/245 02 60




about-elements1
about-elements2
about-elements3

Het Soda Verhaal

Over Ons

The place to be for brasserie cuisine, grillades, drinks and enjoyment.

In maart 2013 hebben wij, Christophe Vanderlinden en Nancy De Groote, de grote stap gezet om naast ons café ook een brasserie te openen. Wat een kleinschalig avontuur leek is nu intussen uitgegroeid naar een brasserie met 2 verdiepingen en 2 verwarmde outdoor terrassen. Intussen bestaat ons café reeds 19 jaar en onze brasserie 8 jaar. Op naar een gezond 2022 met een 20-jarige viering in het vooruitschiet! We worden dus stilletjes aan "ervaren anciens" in het horecamilieu. We kijken er alvast naar uit om jullie, samen met ons schitterend team, te mogen verwelkomen.

chef

Elke weekdag van 12u00 tot 14u15

Business Lunch

Van maandagmiddag tot en met vrijdagmiddag bieden wij u een kwaliteitsvolle lunch aan. Voor foto impressies kan u in onze galerij terecht. Heeft u niet veel tijd over de middag dan vermeldt u dat u voor de quick lunch komt. Wij garanderen u dat u binnen de 45 minuten bediend bent. Wekelijkse keuze van voorgerechten & hoofdgerechten + koffie of thee : 31€ (tenzij supplement voor bepaalde gerechten)

LUNCH VAN MAANDAG 7 TOT VRIJDAG 11 OKTOBER 2024

AU PETIT CAFE DE PARIS
Toast champignon “à la Parisienne”
of
THE HOUSE OF THE “RISING SUN” (+3,00 €) … Signature dish by Jan Verhelst
Tataki van tonijn
of
L’ AUTRE QUARTIER DE PARIS
Klassieke ajuinsoep met bladerdeeg korst in de klassieke leeuwenkoppen bowls
of
ESCARGOTS | MARSEILLE
Escargots à la Bourguignonne met Franse baguette
of
THE WORLD IS MY OYSTER (+6,00 €)
Vijf oesters “Les Desmoiselles d’Agon” supérieur natuur

IS IT TOMATOES OR TOMATOS
Tomates farcie met wilde rijst
of
NE KEER GEEN SPETTI’S … Signature dish by Chef Lenny Cortesia
Buccatini Carbnonara
of
FISH IT WILL BE… VOLGENS MARKTAANVOER (+2,00 €)
Op maandag: Kabejauw met persillade aardappel puree | Brocolli | Sauce vin Blanc met bieslook
Van dinsdag tot vrijdag, vis van de week en papilotte volgens Chef Jan Verhelst inspiratie (van de dag)!
of
WHEN PIGS FLY (+4,00 €)
Varkenshaasje op de grill met mosterdsaus | Aardappelkroket | Sperziebonen
of
TJA, EVEN PONNY…. WEL 18 JAAR GEWORDEN … (+7,00 €) ….
Wegens veel succes vorig jaar!
Ponnyvlees in “de beuter” gebakken met bearnaise | Handgeschilde frites | Kropsla met sjalot

&

Koffie | Ristretto | Thee
Cappucino | (+1,00 €)
Latte Machiatto (+1,50 €)
Double ristretto (+2,00 €)
Verse munt thee (+2,50 €)

LUNCH AAN 31 EURO MITS SUPPLEMENT

Reserveren
special-menu-icon

LUNCH VAN MAANDAG 14 TOT VRIJDAG 18 OKTOBER 2024

EEN PALLETJE HERFST OP JE BORD
Pompenrisotto met knoflook
of
TASMANIAN STARTER MET SAMBA(L)
Geroerbakt varkensvlees met bonensambal in een slabakje!
Chili | Rode sjalot | Ketjap manis | Sperziebonen | Rijst etc, etc…
ZALM IN ‘T GLAS
Verrines met zalm en avocado
Wasabipasta | Dille | Zalmeitjes | Komkommer | Bos ui
of
VIVE LA FRANCE
Escargots de Bourguignonne met Franse baguette
of
THE WORLD IS MY OYSTER (+6,00 €)
Vijf oesters “Les Desmoiselles d’Agon” supérieur natuur

NO BOLLYWOOD… SOUTH INDIAN FISH THIS WEEK (YES SIR AND MADAM)
Kerala viscurry & wilde rijst
Witvis | Curryblad | Kokos | Pepers | Kurkuma
of
WE BLIJVEN EVEN IN INDIA… DELHI’S COLORFUL DISH
Romige “Indian” chicken in een groentestoof | Basmati rijst
Kokos | Mosterdzaad | Ui | Gember | Chili | Sperziebonen | Banaan | Kurkuma | Limoen
of
LA DOUCE FRANCE ANDERS (+6,00 €)… Signature dish by Jan Verhelst
Bouillabaisse en papillote met gekookte boteraardappel | Huisbereide rouille
Garnaal | Witte vis | Zalm | Coquilles | Kerstomaat | Tuinbonen | Doperwt & Chef’s gepaste bekruidingen
of
LET’S GO LATINO DIRTY… Een smaakbom(b)…
Dirty Rice « Cajun » met zalm & Zure room
Te veel ingredienten om op te noemen (zie wel allergenelijst op achterkant)
of
HAASJE OVER (+6,00 €)
Ossenhaas by Slagerij Blockeel met een pittige Tierentyn mosterdsaus & zoete aardappelpuree

&

Koffie | Ristretto | Thee
Cappucino | (+1,00 €)
Latte Machiatto (+1,50 €)
Double ristretto (+2,00 €)
Verse munt thee (+2,50 €)

LUNCH AAN 31 EURO MITS SUPPLEMENT

Reserveren
special-menu-icon

Grilled & served as it should

Dierendonck's dry-aged beef menu

proef de unieke smaak van gerijpt vlees, gegrild op ons houtvuur. Naast de Chateaubriand van West-Vlaams rood krijgen we wekelijks drie à vier racks gerijpt rund binnen, eigenhandig geselecteerd door Hendrik. De selectie varieert: Spaanse Frisona of Rubia Gallega, Franse Aubrac, Charolais, Boeuf Normande, Parthenaise, Schotse Aberdeen Black Angus, Hereford Tomahawk, Italiaanse Chianina, Marchigiana, Flaminio...

Per één persoon (+- 400gr) / Cote à l'os per 2 personen (1 à 1,2kg)

Raadpleeg hier onze allergenenkaart.

Soul Gantois Music Bar

Soda Café

Laat je hier vooral meeslepen door de zalige stemmen van Jacques Brel, Nina Simone, Louis Armstrong en ook de schitterende seventies topartiesten zoals Led Zepplin, Pink Floyd, Creedence Clearwater Revival etc. of kom en geniet van onze live optredens. Zo waren er in het verleden reeds Bruno Brel, Roland en Steven De Bruyn, Derek, Kathleen Vandenhoudt en talrijke andere artiesten die het beste van henzelf kwamen geven. Soda straalt muziek uit!

Het café is 7 op 7 open vanaf het openingsuur van 11u doorlopend tot... Wij bieden een uitgebreide selectie whisky’s, gin, streekbieren en aangename betaalbare wijnen. Bieren van het vat worden bij ons getapt volgens de regels van de kunst. Geen hoofdpijn kunnen wij u de volgende dag niet garanderen, maar het zal toch niet aan onze dranken liggen!

Place de la petanque

Ons Terras

Bij mooi weer kan u genieten van ons zonovergoten verwarmd zuidersgericht terras met twee petanquepistes: vandaar "Place de la pétanque". Bij het genieten van een lekker glaasje rosé, ricard of alcoholvrije cocktail krijgt u meteen een instant vakantiegevoel. Sinds deze zomer hebben wij ook een overdekte patio zodat u bij warme dagen de schaduw kunt opzoeken. Vergeet zeker niet te reserveren want de plaatsen buiten zijn gegeerd in de zomermaanden.

Aan de straatkant is er een tweede verwarmd terras waar gewoonlijk de drankjes geserveerd worden met de nodige "sharings" & ambiance. Café "Place m'as-tu vu" zeg maar! Geniet alvast van beide terrassen conform aan de COVID maatregelen met social distancing van 1,5m afstand tussen de tafels van maximum 4 personen!

Reserveren

Soda Café en Brasserie

Agenda

Soda Brasserie en Café Impressies

Galerij

  • Alle
  • Brasserie
  • Café
  • Lunch
  • Ons Team
Image
BRASSERIE
Image
BRASSERIE
Image
TEAM
Image
BRASSERIE
Image
BRASSERIE
Image
BRASSERIE
Image
CAFE
Image
BRASSERIE
Image
BRASSERIE
Image
BRASSERIE
Image
CAFE
Image
CAFE
Image
BRASSERIE
Image
BRASSERIE
Image
BRASSERIE
Image
BRASSERIE
Image
CAFE
Image
BRASSERIE
Image
CAFE
Image
BRASSERIE
Image
BRASSERIE
Image
BRASSERIE
Image
BRASSERIE
Image
CAFE

Makkelijk via onze tablebooker module

Een tafel reserveren

6 dagen op 7:
11u45 tot 14u15 en 18u00 tot 22u00

Contact

SODA BRASSERIE & CAFÉ

Openingsuren Brasserie & Café

OPEN 6 op 7 - DE OPENINSGUREN van Soda Brasserie & Soda Café. NIEUWE OPENINGSUREN: Zondag tot vrijdag van 12u00 tot …uur. Soda Café doorlopend - Brasserie keuken van 12u00 tot 14:00 & 18u00 tot 22u00. GESLOTEN op zaterdag! Op donderdag & vrijdag werken we in twee shiften ‘s avonds… zijnde: EERSTE SHIFT: Aankomen tussen 18u00 & 18u30. Tafel dient vrij te zijn tegen 20 uur voor de tweede shift...TWEEDE SHIFT: Vanaf 20:15 tot sluiting Soda Brasserie Café om …. Zaterdag gesloten. Reservaties kunnen dagelijks vanaf 10u30, op zaterdag vanaf 13 uur op 09/245 02 60

Contact info

Grote Steenweg 92 - 9840 Zevergem

+32(0)9/245.02.60